Contact: telefoon 010 - 4673105

De Pastorie

 

Kinderexpertisecentrum en Begeleid en Beschermd Wonen in de voormalige Heilige Familiekerk en aangrenzende Pastoriewoning

De Heilige Familiekerk in Rotterdam Noord stond al sinds 2008 leeg en is in september 2016 in zijn geheel aangekocht ten behoeve van de Stichting voor het Behoud van de Heilige Familiekerk. Deze Stichting heeft ten doel het behoud van het gemeentelijk monument als cultureel historisch erfgoed en het financieel ondersteunen van de renovatie en exploitatie daarvan. De Stichting heeft een (culturele) ANBI status.

Initiatiefnemers van dit ambitieuze project zijn Maritza Russel (directeur CityKids) en Bart Dura (mededirecteur Impact Vastgoed). Het project heeft als doel de kerk volledig te restaureren en her in te richten en haar een sociale, maatschappelijke functie terug te geven. Een echt Familiehuis, een Kinderexpertisecentrum, waar in de toekomst kinderen met een chronische ziekte en kinderen met een intensieve verpleegkundige of palliatieve zorgvraag en hun families verzorgd, behandeld en begeleid worden in een kindvriendelijke omgeving door zeer betrokken artsen, kinderverpleegkundigen, zorgprofessionals en vrijwilligers. Voor meer informatie  zie http://www.defamiliekerk.nl/.

De Pastorie

In de Pastorie, behorende bij het Familiehuis, worden op dit moment elf kamers gecreëerd waar jongvolwassenen (alleen jongens) tussen de 16 en 25 jaar oud met een verstandelijke beperking begeleid en of een autisme spectrum stoornis begeleid en beschermd kunnen wonen. Na de verbouwing wordt het huis gezellig ingericht en kunnen de jongens februari 2019 hun kamer betrekken.

De Pastorie staat voor kleinschaligheid met een individuele aanpak, uitgaande van de behoefte van de jonge bewoners. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer met een bed, bureau en sanitaire ruimte. De  woon-eetkamer, keuken en tuin worden gedeeld met de andere huisgenoten. Elke jongere heeft zijn eigen dagstructuur en werkt samen met zijn persoonlijke begeleider aan zijn eigen persoonlijke traject. Centraal staan daarbij groei en ontwikkeling, mede door een zinvolle dagbesteding.

Interesse in één van de kamers? Jongeren kunnen zich nu aanmelden.

Brochure Begeleid en Beschermd Wonen

 

Samen leren, lachen en genieten van het alledaagse leven.

 

© Copyright 2018 CityKids. Alle rechten voorbehouden