Contact: telefoon 010 - 4673105

  • Home
  • Delft – Reinier de Graafweg

Delft – Reinier de Graafweg

CityKids Delft aan de Reinier de Graafweg 1, is een Medische Kindzorg Instelling gevestigd in het Sophia Revalidatie centrum. Dit is tot stand gekomen door een unieke  samenwerkingsovereenkomst. De vestiging  is zeer goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer.

De doelgroep bij CityKids Delft zijn kinderen in de leeftijd van 0 – 6 jaar, met een chronische ziekte, een aangeboren afwijking of syndroom, ontwikkelingsachterstand of kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die niet naar de reguliere kinderopvang kunnen, omdat zij specialistische zorg nodig hebben. Bij CityKids kunnen ook kinderen terecht die langdurig moeten herstellen na ziekte en die ziekenhuis verplaatste zorg nodig hebben met medische apparatuur of medicatie.

Binnen CityKids wordt er gewerkt met (kinder)verpleegkundigen, (ortho)pedagogen en GZ-psycholoog als hoofdbehandelaar. Multidisciplinaire behandeling wordt aangeboden en middels behandeldoelen en een uitgebreid dagprogramma met ontwikkelingsgerichte activiteiten zullen kinderen worden gestimuleerd in hun ontwikkeling.

Door de nauwe samenwerking met het Sophia Revalidatie centrum krijgen kinderen een totaal aanbod aan zorg en behandeling onder 1 dak. Er zal intercollegiaal contact zijn tussen de therapeuten en artsen van het Sophia en de medewerkers van CityKids. Tevens is er mogelijkheid tot het volgen van therapie op de groep en een combinatie dag wanneer een kind een dagdeel naar de therapeutische peutergroep (TPG) van het Sophia Revalidatie centrum gaat.

Er zijn 3 ruime groepsruimtes aanwezig met bijhorende slaap- en badkamers. De groepsruimtes zijn gezellig en huiselijk ingericht en geven de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel. Inrichting en spelmateriaal zijn uitdagend en stimulerend, afgestemd op de behoeften en ontwikkelingsfase van de kinderen.  Wij werken kindgericht aan de individuele behandeldoelen. Gedurende de dag bieden wij activiteiten aan zoals knutselen, voorlezen, muziek, beweegspelletjes en sensorische activiteiten. In de communicatie en dagstructuur zullen hulpmiddelen zoals pictogrammen en gebaren ondersteunend aan taal aangeboden worden.

Tevens biedt CityKids (psycho)diagnostisch onderzoek door drs. Mariëlle Schoenmaekers, ervaren GZ-psycholoog met specialistische kennis en ervaring. Zij is de hoofdbehandelaar.

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om bij ons de sfeer te komen proeven en in een persoonlijk gesprek eventueel vragen en mogelijkheden te bespreken.

De officiële opening door wethouder Hatte van der Woude vond op woensdag 28 november 2018 plaats. Lees hier het persbericht.

Samen leren, lachen en genieten van het alledaagse leven.

 

© Copyright 2018 CityKids. Alle rechten voorbehouden