Contact: telefoon 010 - 4673105

Donateurs

 

Stg Present Rotterdam is de verbindende schakel tussen vrijwilligers die iets willen doen voor een ander en mensen die een steuntje nodig hebben. Medio april bestond Present 10 jaar en deden hun naam eer aan. Met studenten waren ze present met een cadeautje op onze 3 locaties voor een voorleesuurtje én wat lekkers.

Het voorlezen is zeer enthousiast ontvangen door de kinderen.  Zij vonden de verhalen erg leuk en werden uitgedaagd om mee te doen. Het ene kind luisterde aandachtig, voor het andere kind duurde het lezen van de boekjes te lang. Als klap op de vuurpijl kreeg elk kind een toeter waarmee ze het verhaaltje konden uitblazen!

Het was ook leerzaam voor de studenten die niet veel wisten van onze doelgroep maar dit heel snel en leuk oppikten.

Stichting Present en de studenten heel hartelijk bedankt! Met speciale dank aan Boekhandel Amesz in Kralingen voor het schenken van de leuke voorleesboekjes.

 


Het Paasuitje is nu echt een traditie geworden: Dit jaar was alweer de 2e editie van het Paasuitje en opnieuw waren we te gast in een groot herenhuis met een heerlijke tuin aan het Koningin Emmaplein in Rotterdam. We vreesden een beetje voor het weer, Pasen was vroeg dit jaar. De dag ervoor was regenachtig maar donderdag 29 maart was het droog en kwam zelfs de zon te voorschijn. Iedereen heeft genoten van deze mooie dag: uiteraard de kinderen, maar ook de ouders, de medewerkers en de vrijwilligers.

’s Ochtends was er voor de kinderen een speurtocht naar paaseieren die  allemaal centraal ingezameld werden: een gigantische berg met paaseieren was het resultaat. Daarna kon heerlijk in de zon gespeeld en gesport worden. Of lekker paasbruin worden in de zon.

Tussen de middag was er een heerlijke paaslunch. Na de middag gingen de kleine kinderen terug naar CityKids om te slapen en konden de andere kinderen weer lekker buiten in de tuin spelen of een popup Paaskaart maken. Ieder kind kreeg na afloop een tasje mee met eieren en als verrassing een chocolade paashaasje en een cadeautje van de gastheer.

Een fantastisch uitje, mogelijk gemaakt door de medewerking van velen: de vrijwilligers, ouders, CityKids medewerkers en de sponsors: AH Lijnbaan, Emma Hazenak, Bakkerij Klootwijk, Foto Henriëtte, Stichting Pallieter, familie Sandberg, Sportbedrijf Rotterdam, Stichting Vrienden van CityKids. Iedereen bedankt en graag tot het volgende uitje!


Wat fijn dat er met leverancier Atlas Kidtech en Stichting Stinafo zo snel geschakeld kan worden! Echt helpen waar anderen stoppen …,Mohammed en zijn moeder zijn zo gelukkig met de nieuwe speciaal aangepaste stoel waar Mohammed rust vindt en hem helpt zich veel beter te concentreren! Dank dat jullie dit voor dit gezin mogelijk hebben willen maken!


Stichting Vrienden van CityKids heeft het mogelijk gemaakt dat de kinderen op alle locaties bezoek kregen van een muziek therapeut. Jan Hendrik schreef achteraf de volgende woorden:

Ik vond het een zeer leuke, boeiende en geslaagde dag.
Wat een bijzondere kinderen en wat een bevlogen team hebben jullie.
De slagwerkworkshops in de ochtend hadden naar mijn gevoel het meeste succes.
In de middag was het voor mij en de kinderen wat uitdagender en ivm hun spanningsboog hielden we de sessies daar wat korter. Het was heerlijk om te doen. Dank jullie wel.

We hopen dat Jan Hendrik weer gauw een keertje bij ons terug komt!

  


groepsfoto

Donderdag 18 mei 2017 was anders dan normaal. Dit keer geen boekjes lezen, liedjes zingen en torens bouwen, maar heerlijk naar dierentuin Blijdorp met 38 kinderen, begeleid door 25 ouders/verzorgers en oma’s en 22 medewerkers van CityKids! Met de kinderen een dagje op stap is een hele organisatie: Tientallen tassen gevuld met luiers, koekjes en zonnebrand moeten mee. Heel fijn dat er zoveel begeleiding is, zodat elk kind ruimte en aandacht krijgt op zijn / haar eigen tempo alles te bekijken: Het Oceanium is voor sommige kinderen een levensgrote snoezelkamer waar zij de hele dag wel willen zijn, maar voor andere kinderen zijn de grote dieren en de donkere ruimtes soms een beetje spannend.

logo Sint LaurensfondsBij een dagje uit hoort ook genieten van heerlijke frietjes en een ijsje.  Niet alleen de kinderen hadden een super dag,  ook de ouders vonden het leuk andere ouders te ontmoeten, de groepsgenootjes van hun kind te leren kennen en informeel contact met de CityKids medewerkers te hebben.

Een onvergetelijke dag voor en door iedereen. Bijzondere dank gaat uit naar het Sint Laurensfonds die deze fantastische dag mogelijk gemaakt heeft! Zonder deze financiële ondersteuning zijn dit soort gezamenlijke uitjes samen met de ouders van de kinderen heel moeilijk te realiseren.


foto paasuitje 2017Op dinsdag 11 april stond het Paasuitje voor de kinderen van CityKids op de kalender. De locatie was dit jaar uniek: een groot huis met een fantastische tuin van de familie Sandberg aan het Emmaplein. 33 kinderen, begeleid door hun ouder(s), een vrijwilliger of medewerker van CityKids, hadden een onvergetelijke dag. Door het prachtige weer was het heerlijk vertoeven in de tuin. De kinderen konden zich lekker uitleven. De Paashaas had, speciaal voor de kinderen, veel paaseitjes verstopt, dus de kinderen gingen met z’n allen op eierjacht. Alle eitjes werden in een grote mand verzameld en verdeeld onder de kinderen die na afloop ieder een tasje met lekkers mee naar huis kregen. Ook de ouders kregen een doosje met chocolade eitjes mee. En na de lunch werden de kinderen nog verrast door 3 CliniClowns. Voor de meeste ouders was het de eerste keer dat ze aanwezig waren bij een optreden van de CliniClowns.

Een geslaagd uitje die door medewerking van velen mogelijk gemaakt is: Vrijwilligers, CityKids medewerkers, de kinderen en hun ouders, de Paashaas en de sponsors: AH, de CliniClowns, bakkerij Klootwijk, Lunchroom Leuk, Stichting Pallieter, familie Sandberg en Stichting Vrienden van CityKids.

Een traditie geboren!


IMG_6100

We zijn reuze blij met ALLE STEUN  die we ontvangen om “onze” kinderen meer kwaliteit van leven te geven. Zo ook met de donatie van Stichting Bevordering Maatschappelijke Dienstverlening Rotterdam (BMDR) voor de aanschaf van een digitaal schoolbord. Zo kunnen de kinderen ook mee met deze tijd. Met behulp van het schoolbord kunnen de kinderen spelenderwijs leren, zoals schrijven en tekenen en het leren van allerlei figuren en kleuren. Dit alles kan ook nog ondersteund worden met foto’s en filmpjes.

Stichting BMDR heeft met het digitale schoolbord een grote wens van de kinderen in vervulling laten gaan. Heel hartelijk bedankt!!

 

 


rotterdamBlij verrast waren we met de actie van de gemeente Rotterdam: De directiestaf Bestuurs- en Concern Ondersteuning (BCO) heeft gekozen voor een Escape Dinner als afdelingsuitje en als teambuildingsactiviteit voor ca. 20 collega’s. De organiserende partij doneert consequent per diner €25,- aan een goed doel  dat de klant zelf mag uitkiezen. De afdeling BCO wilde graag wat doen voor Rotterdamse kinderen, die een steuntje in hun rug heel goed kunnen gebruiken en dat werden de kinderen van CityKids.

Maar dat was nog niet alles: De BCO medewerkers wilden graag meer doneren dan de €25,-. En zo ontstond de spontane actie bij de uitnodiging voor het Escape Dinner informatie over CityKids mee te sturen én een envelop voor de vrijwillige extra bijdrage voor het goede doel. De enveloppen werden bij binnenkomst in een black box gestopt en aan het eind van de avond werd het bedrag voor CityKids bekend gemaakt: € 170,-!!

De kinderen van CityKids zijn superblij met dit hartverwarmende initiatief van de gemeente Rotterdam. We gaan met de donatie extra ontwikkelingsgericht materiaal kopen zodat we de kinderen spelenderwijs kunnen laten leren. Medewerkers van de afdeling BCO heel hartelijk bedankt!


physicoWat zijn we Stichting Physico dankbaar voor de mogelijkheid die we hebben gekregen om  een prachtige Panda stoel en de Bert ( sta-tafel) te mogen bestellen. Hoewel de Ernie voor de jongere kinderen heel erg veel gebruikt wordt, waren juist de oudere kinderen echt toe aan de Bert. Ook een nieuwe Panda stoel geeft de kinderen zoveel meer zit comfort en plezier; ze zitten er zoveel beter en gesteund in. Op 12 januari 2017 op onze Nieuwjaarsborrel zullen we Stichting Physico samen met de ouders en kinderen bedanken voor deze geweldige ondersteuning die ze ons hebben geboden.01 02


01

Het is gelukt!  Kinderen van CityKids spelen nu heerlijk veilig buiten op de nieuwe aangelegde buitenspeelplaats!02

22 juni j.l. de enige droge zonnige middag die week,  heeft de heer G. Mildenberg , voorzitter van Stichting Pallieter,  samen met de kinderen en in het bijzijn van alle ouders, donateurs, zorgprofessionals en visitatie commissie van Kind & Ziekenhuis  de buitenspeelplaats officieel  geopend.

03

04

 

De ijsjes van Doppio  en de mooie fleurige buitenschildering van “de kunstenaars van de straat” van Via Kunst maakten het allemaal nog vrolijker!

05Stichting Kindertehuizen Rotterdam  heeft ons de NSGK zandbak geschonken waardoor nu ook kinderen,  die in de rolstoel zitten gezellig mee kunnen spelen en inmiddels ook de heerlijkste zandtaartjes maken!

De buitenspeelplaats heeft naast alle handicap specifieke speelmaterialen nu ook een veel groenere uitstraling gekregen doordat  Boomkwekerij de Einder de mooiste klimplanten en sierappelboompjes heeft geplant!  Ook is er voor de jongsten een klein zacht kunstgrasveldje aangelegd. U begrijpt dat de oudere kinderen daar liever wat goaltjes willen neer zetten maar voorlopig genieten de  jongste kinderen  van dit fijne  groene veldje.

Wat voelen we ons verwend en we zijn er zo ontzettend blij mee dat door de donaties van de 4 stichtingen samen,  we de kinderen bij ons in zorg zoveel meer op de buitenspeelplaats kunnen aanbieden!

06

 

Diezelfde middag hebben we ook de sleutels overhandigd gekregen van de rode Johanniter bus. Een prachtige (rolstoel)bus waarmee we nu de kinderen van CityKids iedere morgen kunnen halen en weer thuis brengen.


9Van een sponsor, die CityKids een warm hart toedraagt hebben we op zijn kosten een dag mogen organiseren voor alle kinderen en hun ouders. Zo zijn we met een hele grote groep 12 april jl. naar Blijdorp geweest. Voor veel kinderen en hun ouders was dit de eerste keer in een dierentuin te zijn geweest. Wat hebben we met elkaar genoten! Het Oceanium leek wel een grote Snoezelruimte; de kinderen lagen op hun rug te genieten van al het moois wat voorbij zwom. Dank voor deze heerlijke dag en we voelden ons één grote CityKids familie.

 

 


6BLADT Charity is een stichting die goede doelen en projecten financieel ondersteunt. Het fonds is opgericht door de familie Bladt die -na de verkoop van een goedlopend bedrijf- iets terug wil doen voor de samenleving. Wij steunen projecten die iets nieuws en extra’s betekenen voor groepen mensen die bijzondere hulp of aandacht nodig hebben. http://www.bladt-charity.nl/

7

 


Daar we steeds meer kinderen krijgen op het verpleegkundig kinderdagverblijf,  die nu ze wat ouder worden niet zelfstandig kunnen staan,  wilden we in overleg met onze kinder –fysiotherapeut  de “Ernie” Sta-tafel voor de kinderen aanschaffen. Dit hebben we aangevraagd bij Stchting Bladt Charity en we zijn enorm blij dat we een prachtige nieuwe Sta-tafel hebben mogen kopen.  De firma Atlas Kidtech is die met plezier komen afleveren en was zo begaan met  onze doelgroep en locatie en zag dat er meer kinderen gebruik van konden maken dat ze ons een 8tweede Ernie in bruikleen hebben gegeven!  Inmiddels maken 4 kinderen intensief van beide tafels om beurten gebruik. De wereld ziet er zo anders uit als je recht op kunt staan en goed wordt ondersteund. Hoewel  de tweede tafel nog gefinancierd moet worden zijn  we de Stichting heel dankbaar voor de nieuwe Ernie en danken ook Atlas Kidtech voor hun bereidwilligheid en meedenken om de kinderen van CityKids meer ontwikkelingsmogelijkheden te geven.

st laurent pallieterMet grote blijdschap hebben wij inmiddels van het Sint Laurensfonds en Stichting Pallieter een toekenning gekregen waardoor we ook daadwerkelijk de order hebben kunnen plaatsen. Er is nog een klein tekort en de hoop is dat dat ook nog door een vierde  fonds zal worden ondersteund. Dit betekent dat 22 juni a.s.  door kan gaan en er een officiële opening zal zijn voor kinderen en hun families, medewerkers en onze nieuwe betrokken donateurs. Wij, en met name alle kinderen verheugen zich er nu al enorm op , om over een maand lekker buiten te kunnen spelen met alle nieuwe speeltoestellen.


2Stichting Job Dura Fonds, opgericht in 1994, behartigt algemeen maatschappelijke, culturele en wetenschappelijke belangen op het gebied van de gebouwde omgeving, bij voorkeur gericht op de stad Rotterdam.

4Een grote wens van CityKids is om de kinderen met elkaar veel buiten te laten spelen. Nu zijn onze balkons smal en lang maar hebben helaas nog niet zoveel speeltoestellen. Ook het creëren van een meer natuurlijke uitstraling is een grote  wens. Ook al zitten we midden in de stad we willen de kinderen graag samen buiten laten spelen op een vrolijke buitenplaats met wat groen om ons heen.  We hebben samen met de firma Kompan en het projectteam bestaande uit een  ouder, kind, Pedagoog en projectleider een programma van eisen opgesteld en daar is een plan uit voortgekomen. Dit hebben we aan een aantal Fondsen en Stichtingen verstuurd. Stichting Job Dura Fonds wil  ons plan als eerste ondersteunen. Dus echt het begin is er en we zijn de Stichting daar zeer dankbaar voor. Toch hebben we echter nog meer geld nodig om de buitenspeelplaats  ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. 22 juni  as.  willen we eigenlijk officieel de buitenspeelplaats samen 5met de kinderen en ouders openen. We hopen intens dat er nog een paar fondsen ons willen ondersteunen  zodat de kinderen de hele zomer met speciaal aangepast speelmateriaal zich met elkaar kunnen vermaken! Mocht u dit lezen en dit project van harte willen ondersteunen, wend u zich dan tot Nicoline Cornelissen, Projectmanager CityKids;  n.cornelissen@mkdvcitykids.nl


1Hoe goed de medische zorg in Nederland ook is, soms is het normale zorgpakket gewoon niet voldoende. Stichting DaDa zet zich in voor zieke kinderen die extra zorg en voorzieningen nodig hebben. Stichting DaDa wil echt het verschil maken voor een betere zorg voor kinderen!

2Het familiebedrijf Mommers Schoonmaak is sinds 1949 een vertrouwde naam in de schoonmaakwereld. Wij zijn een graag geziene partner van vele kleine en grote opdrachtgevers.

Stichting DaDa en Mommers Schoonmaak hebben beide CityKids financieel ondersteund in de realisatie van een prachtige volledig ingerichte Snoezelruimte. Door dit initiatief van St DaDa wordt  echt het verschil gemaakt!  Kinderen en vaak ook samen met hun ouders en familie genieten dagelijks van de rustige stimulerende omgeving, die onze snoezelruimte hen biedt. Wij zijn de  Stichting en het Bedrijf heel erg dankbaar voor hun betrokkenheid bij dit voor ons zo bijzondere en waardevolle project.

 

 

Samen leren, lachen en genieten van het alledaagse leven.
© Copyright 2018 CityKids. Alle rechten voorbehouden